Etsi
  • Tiina Rytky

Puheeni SDP Helsingin piirikokouksessa 7.11.2020

Arvon piirikokousedustajat, hyvät toverit,


Keväällä käytävät kuntavaalit ovat meille hyvin tärkeät ja mä haluan, että me menestymme. Kaikki merkit viittaavat siihen, että me voimme saada aikaan erinomaisen vaalituloksen. Ensimmäinen ja tärkein tehtäväni puheenjohtajana olisi varmistaa, että me teemme vahvan kuntavaalikampanjan. Pystymme siihen, jos me kaikki teemme töitä yhdessä.


Piirin johtajana olisin ihmisiä kuunteleva, kokoava ja yhdistävä. Haluan omalla esimerkilläni tuoda helsinkiläiset sosiaalidemokraatit yhteisen tavoitteen äärelle. Näin suureen joukkoon mahtuu erilaisia näkemyksiä, mutta meitä yhdistävä aate on aina suurempi kuin yksittäiset asiakysymykset.


Minä en syntynyt SDP:n jäseneksi, en edes helsinkiläiseksi. Minun lapsuudenmaisemiani ei hallinnut Mauno Koivisto ja Hämeentie, vaan Ahti Pekkala ja turvesuot. Helsinkiin muutettuani olen saanut kasvaa stadin demariksi. Olen saanut huomata, että puolue on täynnä kaltaisiani, tavallisia ihmisiä, jotka uskovat, että politiikan avulla voi parantaa maailmaa. Ihmisiä, jotka pitävät yhtä, niin hyvinä kuin huonoina aikoina.


Meidän on jatkettava sitä ansiokasta työtä, joka on käynnistänyt tässä piirissä hyvän kasvun kierteen. Meihin on liittynyt tänä vuonna ennätysmäärä uusia jäseniä, ja he haluavat osallistua entistä paremman ja kestävämmän Helsingin rakentamiseen. Meidän tehtävämme on ottaa uudet tulijat lämmöllä vastaan tähän yhteiseen, moniääniseen kansanliikkeeseen.

Olemme viime viikkoina käyneet keskustelua siitä, mikä on demareiden rooli, kun tulevaisuuden Helsinkiä rakennetaan.


Olemme puhuneet asumisesta, koulutuksesta ja ilmastosta. Olemme puhuneet Starasta, terveysasemista ja kirjastoista. Olemme puhuneet tasa-arvosta ja hyvästä arjesta. Kaikesta siitä, mikä tekee Helsingistä maailman parhaan paikan asua ja elää.


Olemme yhdessä todenneet, että meidät tunnetaan vankkumattomana julkisten palveluiden puolustajana. Meidän johdollamme on rakennettu suomalainen hyvinvointivaltio.

Mutta tämä ei riitä. Me emme menesty sillä, että pyrimme pitämään asiat ennallaan. Me emme menesty, jos emme osaa tarjota keinoja Helsingin kestävään kasvuun. Me emme menesty, jos emme osaa antaa toivoa koronan takia irtisanotuille työntekijöille tai kaupunkilaisille, jotka ovat huolissaan läheistensä terveydestä.


Helsinkiläiset odottavat meiltä ratkaisuja suuriin kysymyksiin. Meidän pitää tehdä avauksia, joilla parannetaan asukkaiden tasa-arvoa ja toimeentuloa. Meidän tehtävämme on toimia tämän kaupungin vahvana omanatuntona.


Hyvä piirikokous, Nyt on meidän hetkemme Helsingissä. Karri Miettistä eli räppäri Palefacea lainatakseni:

Tässä hetkessä on kaikki mitä tarvitaan / me voidaan tehdä ihan mitä halutaan


14 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki