Etsi
  • Tiina Rytky

Työväentalo 2.0 on verkossa

Päivitetty: 2. marrask. 2020


Helsingin piiri on monessa mielessä SDP:n erikoisuus. Missään muualla yksi kaupunki ei muodosta omaa vaalipiiriään. Tuskin missään muualla paikallinen ja valtakunnallinen politiikka kohtaavat samalla tavalla. Missään muualla Suomessa ei asu yhtä paljon ihmisiä, yhtä tiiviisti, yhtä kirjavissa elämän piireissä. Myös väestön ikärakenne erottaa meidät muusta maasta. Helsingin asukkaissa on eniten 28-vuotiaita, kun kaikissa suomalaisissa on eniten 68-vuotiaita. Helsinkiläiset ovat kansainvälisiä ja korkeakoulututkinto on yleisempi kuin muualla maassa.


Helsinkiin on rakennettu 2000-luvulla täysin uusia asuinalueita, joissa ei ole työväenyhdistyksiä, työväentaloista puhumattakaan. Silti näissä yhteisöissä asuu enemmän ihmisiä kuin useimmissa suomalaisissa kunnissa. Uudet tulijat pitäisi silti tavoittaa ja puolueemme pitäisi olla läsnä kaikkialla kaupungissa, näkyvillä ja helposti saatavilla. Siispä meidän on luotava Työväentalo 2.0, joka tuo yhteen demarit ja demarimieliset, vaikka oma työväentalo puuttuisikin. Uuden ajan kohtaamisissa on voitava yhdistää monta meille tärkeää asiaa: aatteen palo, yhteenkuuluvuuden tunne ja halu parantaa maailmaa. Uusi työväentalo saa uuden muodon kiivaassa sosiaalisen median keskustelussa, se on vaalipaneeli keskustakirjasto Oodissa, kulmapöytä lähimmässä kuppilassa. Uusi työväentalo rakentuu, kun yli kaksi demaria kokoontuu julkisesti aatteen äärelle. Uusi työväentalo kulkee jo nyt taskussamme.


Kuntavaalit ovat huhtikuussa 2021. Helsingin vaalikoneistoa trimmataan parhaillaan koitokseen. Koko puolueen positiivinen vire on on mahdollista kääntää vaalimenestykseksi myös Helsingissä. Meidän on tosin ratkaistava, miten pystymme kohtaamaan kaupunkilaisia korona-aikana niin verkossa kuin kasvokkain. Mitä uusia digitaalisia tapoja ihmisten tavoittamiselle voi olla? Entä miten huolehditaan terveysturvallisesta katukampanjoinnista? Se puolue, joka ratkaisee nämä kysymykset parhaiten, omaa parhaat mahdollisuudet vaalivoittoon.


Tänä vuonna ennätysmäärä helsinkiläisiä on ottanut SDP:n puoluekirjan. Se tarkoittaa sitä, että teemme jotakin oikein, ja että pääministeripuolueen vetovoima kasvaa myös Helsingissä. Olemme henkilökohtaisesti toivottaneet jokaisen uuden jäsenen tervetulleeksi puolueeseen. Uusilta jäseniltä on myös kysyttävä: mitä he puolueelta odottavat? Millä tavalla he haluavat osallistua poliittiseen toimintaan? Vastaukset näihin kysymyksiin viitoittavat meille tietä tulevaisuuden tekemiseen.


Osallistumisen halu on keskeisin syy liittyä puolueeseen. Edellisen hallituskauden aikana aloitettu ohjelmatyö osoitti, että jäsenemme haluavat olla rakentamassa puolueen ohjelmaa ja ovat valmiita antamaan asiantuntemuksensa ja osaamisensa yhteiseen käyttöön. Piirijärjestön ja puolueosastojen on tarjottava runsaasti mahdollisuuksia poliittiselle osallistumiselle vaaleissa ja niiden välillä. Ensin on kuitenkin kokoonnuttava työväentalolle.

Kun työväentaloja on vain muutama, on osallistumisen mahdollisuuksia laajennettava. Aloitettaisiinko uuden työväentalon rakentaminen vaikka perustamalla heti koko Stadin jäsenistölle avoin WhatsApp-ryhmä?


Kirjoitus on julkaistu Demokraatissa 29.10.202077 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki