Etsi
  • Tiina Rytky

Vastauksia Koillis-Helsingin Demareille - ja kaikille muillekin


Lähetin seuraavan viestin Koillis-Helsingin Demareille, jotka lähestyivät minua erinomaisilla kysymyksillään.


Kiitos yhteydenotostanne. Olen iloinen siitä, miten paljon keskustelua tuleva puheenjohtajavaali on herättänyt puolueosastoissa. Koen, että SDP Helsinki on eräänlaisessa taitekohdassa juuri nyt, ja piirin tulevaisuudesta on tärkeää käydä keskustelua.


Lyhyesti minusta: olen 38-vuotias perheenäiti Oulunkylästä. Lapseni olivat syntyessään neljännen polven puistolalaisia. Lasteni päiväkotiajan asuimmekin perheinemme Puistolantanhuan varrella, joten Koillis-Helsinki palveluineen on minulle erittäin tuttua seutua. Moni oma ja lasteni ystävä asuu siellä edelleen.


Ensimmäinen julkipoliittinen tekoni ajoittuu 2010-luvulle, kun osallistuin marssiin Nurkan kirjastolta Tapulin kirjastolle. Marssilla vastustimme alueen kirjaston lakkautuksia, sillä ne olivat päätyneet Kokoomuksen ja Vihreiden yhdessä laatimalle leikkauslistalle. Arvelen, että Puistolan demareilla oli vaikutusta marssin syntymiseen, arvelenko oikein?

Ehdokasvideoni ja esittelyni voitte katsoa osoitteesta https://www.tiinarytky.fi/post/olen-ehdolla-sdp-helsingin-puheenjohtajaksi


Kuntavaalit keväällä 2021 ovat ensimmäinen haasteesi piirin puheenjohtajana. Millä keinoilla ja miten toimimalla sinun johdollasi demarit viedään vaalivoittoon Helsingissä?


Kuntavaalit käydään tulevana keväänä. Olen tällä hetkellä piirihallituksen jäsen, joten olen ollut koko vuoden mukana valmistautumassa koitokseen. Olemme yhdessä kirjoittaneet vaaliohjelmaa, koonneet listaa mahdollisista kuntavaaliehdokkaista ja järjestäneet jäsenvaalin ehdokkaaksi mieliville. Nämä ovat tietysti ne peruspilarit, joille puolue kampanjansa rakentaa.


Hallituksen suuren suosion myötä SDP on kasvattanut suosiotaan myös Helsingissä. Se on näkynyt ja kuulunut: meille on tullut valtavasti uusia jäseniä tänä vuonna, ja moni heistä on hypännyt suoraan syvään päähän ja kuntavaaliehdokasehdokkaaksi. Helsingissä puolueen valtakunnallisella profiililla on valtavasti merkitystä. Saamme siitä vetoapua vaaleihin, mutta yksin se ei vielä riitä. Meidän pitää nyt yhdessä kanavoida pääministeripuolueen suosio ääniksi kuntavaaleissa.


Meidän on puhuttava kaikista niistä asioista, joilla on merkitystä helsinkiläisille. Vaaliteemojen taustalla on laaja tutkimusdata ja jäsenkyselyt. Materiaalia siis on, vain ehdokkaat puuttuvat. Tulevissa vaaleissa meidän tavoitettava sekä uskolliset kannattajamme että uusia äänestäjäryhmiä. Meidän on puhuttava laajasti eriarvoisuuden poistamisen puolesta ja kaikista niistä tavoista, joilla pääsemme lähemmäs tuota tavoitetta. Meidän on puhuttava terveydenhuollosta, hoitoon pääsystä, vanhusten ja vammaisten palveluista. Meidän on puhuttava asumisen kalleudesta ja siitä, miten voimme asian ratkaista. Meidän on puhuttava liikenteestä, ilmastosta ja energiasta.


Meitä äänestävät ihmiset monista taustoista ja tuloluokista. Yhteistä kaikille on kuitenkin moraali ja omatunto. Meidän äänestäjämme toivovat, että kaikilla helsinkiläisillä olisi asiat kunnossa. Meidän on pystyttävä vakuuttamaan äänestäjämme siitä, että olemme paras puolue täyttämään tuon toiveen.


Miten näet Helsingin piirin tulevaisuuden: onko hyvä, että Helsingissä on vain suuria yleisosastoja vai tulisiko toimintaa kehittää myös vahvojen alueellisten osastojen pohjalta? Perustele lyhyesti kantasi!


Puolueosastot ovat itsenäisiä ja tekevät päätöksensä omista lähtökohdistaan. Tärkeintä on, että kunkin osaston toiminta on mielekästä ja vetovoimaista. Joissain tilanteissa osastojen yhdistymiset ovat perusteltuja, teidän päätöksenne on tästä hyvä esimerkki. Toivon, että pystytte uudella kokoonpanollanne jatkamaan entistäkin aktiivisempaa ja vaikuttavampaa toimintaa Koillis-Helsingissä!


Helsingin piirin tulevaisuus on yhtä vahva kuin sen osastojen tulevaisuus. Pidän tärkeänä sitä, että olemme laajasti tavoitettavissa ympäri kaupunkia. Fyysinen läsnäolo ja näkyminen eri kaupunginosissa on korvaamattoman tärkeää. Helsinkiin onkin kaupungin kasvun myötä rakennettu täysin uusia kaupunginosia, joissa ei ole työväenyhdistystä työväentaloista puhumattakaan. Miten pystyisimme tavoittamaan uusien alueiden asukkaat luontevasti? Voisiko hyväksy todettuja osastoperinteitä juurruttaa uusille alueille? Tämä on asia, johon palataan varmasti monta kertaa tulevien vuosien aikana. Haastan teidät mukaan pohtimaan ja keskustelemaan aiheesta.


Mikä tai mitkä ovat Helsingin erityishaasteet demarien kannatuksen osalta? Helsingissä demarien kannatus on usean viime vuoden ajan ollut hiipuvaa. Mitä pitäisi tehdä pidemmällä aikavälillä, jotta kannatus saadaan myös Helsingissä nousuun, jotta äänemme kuuluu ja näkyy niin kuin maan suurimman puolueen äänen maan pääkaupungissa pitäisi olla?


Helsingin väestörakenne on aivan erityinen: tyypillinen helsinkiläinen on 26-vuotias nainen. Kuten aiemmin pohdiskelinkin, niin puolueen valtakunnallinen imago on suuressa roolissa Helsingissä. Sanna Marinin pääministeriyden myötä meille on liittynyt suuri määrä nuoria jäseniä, joten kannatuksemme on Helsingissä noususuhdanteinen! Nyt on tietysti tärkeää toivottaa jokainen uusi jäsen lämpimästi tervetulleeksi.


Haluan puheenjohtajana ottaa uudet jäsenet erityishuomioon, jotta hyvä kasvun kierre saadaan säilytettyä. Meillä on oltava erilaisia tapoja poliittiselle osallistumiselle. Haluan kuunnella jäsenistöä ja parhaani mukaan pyrkiä toteuttamaan toiveita, jota liittyvät puolueen toimintaan Helsingissä.


Kannatuksen kasvu syntyy kasvavan aktiivien joukon myötä. Houkutteleva ja mielenkiintoinen osastotoiminta on usein syy kuulua puolueeseen. Te olette siitä erinomainen esimerkki.

155 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki