Etsi
  • Tiina Rytky

Vuoden lyhin vegaanihaaste

Seisoin vuoden 2021 ensimmäisenä päivänä kassakuitti ja jauhelihapaketti kourassa ruokakaupan tuulikaapissa ja muistelin, että taisin tulla liittyneeksi Facebookissa sijaitsevaan vegaanihaaste-ryhmään. En oikein osaa selittää, miksi liityin ryhmään, sillä minulla ei ole mitään aikomusta ryhtyä kasvissyöjäksi, saati vegaaniksi. En aio luopua hunajasta iltateessäni tai vaihtaa Oltermannia kumimaiseen, juustoa muistuttavaan valmisteeseen. Jauhelihasta puhumattakaan.


Taisin salaisesti toivoa, että ryhmään liittymällä imen itseeni hyvien ihmisten karman ja sisäisen glown. Sitä samaa hyvinvointia ja elämänhallintaa tässä taitaa tavoitella lupailemalla sekalaisia elämäntaparemontteja kukin tahoillaan. Aika harva niistä kestää tammikuun loppuun saakka. Vanhat tavat istuvat tiukassa.


Aina, kun housujen vyötärö alkaa kiristää, palaan Pertti Mustajoen kirjaan Vähennä kaloreita ilman dieettiä (löytyy myös useimmista äänikirjapalveluista ja kirjakaupoista).

Kirjan sanoman voi tiivistää näin: täytä maha kasviksilla ja noudata aina lautasmallia. Teoriassa helppo, käytännössä vaikeampi neuvo toteuttaa. Ajattelin silti yrittää tänäkin vuonna.


Diabeetikkoystävä oli saanut uuden, entistä paremman verensokerimittarin. Se oli luovutettu saatesanoilla, että täydellinen ei tarvitse olla, riittää että 70 prosentti ajasta mennään raja-arvojen mukaan. Se kieltämättä kuulostaa hyvältä elämänohjeelta kaikille muillekin elämän osa-alueille. Että kunhan parhaansa yrittää, niin katsotaan mihin se riittää.110 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki